Alles over Sudoku

Het is lastig onder woorden te brengen, maar Sudoku is nu eenmaal simpelweg verslavend! Op de redactie van onze website vinden we het gewoon ontzettend leuk om ze op te lossen en we zijn niet alleen, er is nog altijd veel vraag naar deze spellen.

Wat maakt het dan zo bijzonder? Als je er eentje heb opgelost, wil je er gewoon meteen nog eentje doen. En daarna nog één, en nog één! Voor diegenen die dat nog niet wisten: Sudoku (of Su Doku voor sommigen) is een verslavend puzzelspelletje dat ontstaan is in de VS. Het werd populair dankzij de Japanners en verspreidde zich over de hele wereld en kwam zo ook in ons land terecht.

Een traditionele Sudoku bestaat uit negen rijen en negen kolommen met cijfers. Deze rijen en kolommen vormen weer negen kleine roosters.

Elke rij, kolom en elk rooster kan maar één keer het cijfer 1 tot en met 9 bevatten. Simpel toch? Schijn bedriegt helaas. Sommige spellen zijn namelijk erg ingewikkeld! Een gemakkelijke Sudoku kun je binnen een kwartiertje oplossen. Een erg lastige kost je misschien wel uren als je geen computerprogramma hebt dat je hints kan geven. Slecht ontworpen versies hebben meerdere oplossingen; de goed ontworpen slechts eentje. Het is bijzonder leuk om ze op te lossen!

De populariteit van is ongekend. En terecht! Kranten van over de hele wereld publiceren ze tegenwoordig dagelijks en ze worden met de dag moeilijker. Ook bestaan er tal van boeken over het fenomeen en de boekwinkels hebben planken vol met deze puzzelboeken!

Ook voor computerspelfabrikanten is het een uitdaging om nieuwe versies te verzinnen. Er zijn PC-versies, apps en vele websites. Op onze website staat ook elke dag een nieuwe Sudoku online en we hebben tal van varianten.

Dit soort spelletjes leren oplossen is gemakkelijk. Met SudokuOnline.nl leer je met behulp van duidelijke afbeeldingen hoe je precies speelt en je krijgt tips plus een duidelijke uitleg. Ook leer je hoe je patronen herkent om de puzzel op te kunnen lossen en hoe je op logische wijze getallen elimineert en zo de juiste oplossing achterhaalt.

Een puzzel op onze site oplossen is de ideale geheugentraining. Voor mensen op leeftijd helpt het geheugenproblemen tegen te gaan en kinderen leren logisch en deductief problemen op te lossen. Maar natuurlijk blijft het gewoon altijd ontzettend leuk om te doen!

Slijp dus meteen je potlood, pak je muis en je toetsenboard en leef je uit met onze spellen!